Tumačenje podznaka Bik

Ovaj Ascedent označava osobu koja je postojama i sposobna da radi i teško i mnogo da bi zadovoljila svoje lične ciljeve. Blaga i prijatna sve dok je neko ne isprovocira, ali „bjesna kao bik“ kada joj neko stane na žulj. Najčešće mirna, dogmatična a ponekad i tajnovita, odnosno, rezervisana kada su u pitanju njeni poslovi. Ova osoba posjeduje vrlo mnogo skrivenih snaga i energije. Praktična je i ima organizatorske sposobnosti. Iskrena je i povjerljiva. Voli zadovoljstva svih vrsta, uživa u ljepoti prirode i u umjetnostima. Posjeduje magnetizam i sposobna je da svojim prisustvom ili blagim rječima smiri sve oko sebe. Pažljiva je i istrajna i sposobna da sve što započne dovede do kraja. Ima izrazitu potrebu i sreću u sticanju novca i bogatstva uopšte. Najbolja je u svim izvršnim poslovima. Ovo je vitalni temperament. Planeta Venera je vladar.
Fizički izgled: niske ili srednje visine, prepoznaju se najčešće po širokim ramenima. Četvrtastog su lica i četvrtaste građe tjela. Imaju kratak jak vrat, široko čelo, pun nos, usne i obraze. Tamne oči, talasastu kosu, tamnu a ponekad i potpuno loknavu. Okrugle i upadljive oči. Imaju jake, kratke i široke dlanove.
Mentalne sposobnosti: obazrivost, ponos i ambicija. Izražena potreba za mogućnostima: društveni su, simpatični i često veoma voljeni u društvu, ali nekad mogu biti vrlo nerazumni, tvrdoglavi i puni predrasuda. Kada su ljuti, ništa ih u njihovom bjesu ne može zaustaviti. Često su spori, ali ipak dobri radnici.
Ljubavni aspekt: osobe s podznakom Bika obično imaju stabilan i siguran pristup ljubavnim odnosima. One cijene emocionalnu sigurnost, pouzdanost i postojanost u vezi. Kada su zaljubljene, obično su predane i odane partneru. Osobe s podznakom Bika imaju izražen osjećaj za senzualnost i uživaju u fizičkom zadovoljstvu. One su često strastvene i romantične, te znaju cijeniti udobnost i luksuz. Uživaju u ljubavnim gestama, kao što su dodiri, poljupci i pažnja koju pružaju partneru.
Poslovni aspekt: Osobe s podznakom Bika obično pokazuju određene karakteristike koje ih čine dobro prilagođenima za određene vrste poslova. Evo nekoliko područja u kojima bi osobe s podznakom Bika mogle uspjeti:
  1. Finansije i bankarstvo: Osobe s podznakom Bika često imaju izražen osjećaj za vrijednost i novac. Mogli bi se dobro snalaziti u financijskom sektoru, poput bankarstva, računovodstva, investiranja ili upravljanja imovinom.
  2. Upravljanje imovinom: Budući da podznak Bika naglašava praktičnost i stabilnost, osobe s ovim podznakom mogu biti uspješne u upravljanju imovinom. To može uključivati upravljanje nekretninama, investicijama ili drugim oblicima imovine.
  3. Poljoprivreda i hortikultura: Osobe s podznakom Bika često imaju veze s prirodom i osjećajem za praktičnost. Poslovi u poljoprivredi, vrtlarstvu, pejzažnom dizajnu ili stočarstvu mogli bi biti privlačni i ispunjavajući za njih.
  4. Modni i kozmetički sektor: Osobe s podznakom Bika često imaju izražen osjećaj za stil i estetiku. Mogli bi se dobro snaći u modnoj industriji, dizajnu, kozmetici ili upravljanju ljepotnim salonima.
  5. Ugostiteljstvo i kulinarstvo: S obzirom na to da osobe s podznakom Bika uživaju u senzualnim zadovoljstvima, mogli bi se dobro snaći u ugostiteljskom sektoru. Otvoriti restoran, kafić ili se baviti kulinarstvom mogao bi biti dobar izbor.
Važno je napomenuti da je tumačenje podznaka samo jedan aspekt astrološke analize i da se mora uzeti u obzir cijeli natalni horoskop kako bi se dobila cjelovita slika. Drugi faktori poput položaja ostalih planeta u horoskopu također imaju značajnu ulogu u formiranju ličnosti i sudbine osobe.

Podznak
Kalkulator

Unesite datum i vrijeme rođenja

:

PAŽNJA: Izračun je validan samo za rođene unutar našeg regiona.

Podznaci

Pročitajte tumačenje podznaka u horoskopu