Tumačenje podznaka Lav

Ovo je dobra osoba, filozofska, plemenita, dobrodušna, ali i pomalo snob. Ove osobe su iskrene, slobodne, otvorene, nezavisne, impulsivne i snažne. Vjerni su, snažni i optimisti, energični su, ekspeditivni i vitalni kada su njihovi interesi u pitanju. Oni su filantropi, milosrdni i lojalni, savjesni, adaptivni, inventivni i intuitivni. Vole moć i komandovanje, popularni su u društvu, a često su i vođe. Brzo se naljute ali brzo i oproste. Gaje visoke ideale, najbolje im pristaju poslovi u kojima se zahtjeva odgovornost, autoritet i izvršna sposobnost. Ovo je znak čiji je vladar Sunce.
Fizički izgled: ova osoba ima široka ramena, jake kosti. Mišićava je. Visoka je ali je gornji dio tjela bolje razvijen od donjeg. Gusta kosa, talasasta, gotovo uvjek svijetla sa tendencijom ka ćelavljenju. Snažna i okrugla glava, sive oči, rumen ten.
Mentalne sposobnosti: ambiciozan, plemenit, poštovan, iskren, dobrodušan, savjestan, neustrašiv, impulsivan, obožava moć i slavu, egocentrik, voli umjetnost, optimista.
Ljubavni aspekt: osobe s podznakom Lav u ljubavnim odnosima obično pokazuju strast, toplinu i velikodušnost prema partneru. One žele biti voljene i cijenjene te često teže ka romantičnim i glamuroznim vezama. Osobe s podznakom Lav imaju sklonost ka izražavanju ljubavi na otvoren i ekspresivan način. One su spremne uložiti napore kako bi održale vatru ljubavi živom i izražavaju svoje emocije na snažan i dramatičan način. Partneru pružaju veliku pažnju, ljubaznost i velikodušnost, te su spremne učiniti sve kako bi ih usrećile. Osobe s podznakom Lav često traže partnera koji ih može nadahnuti, podržati njihovu individualnost i istaknuti njihovu veličanstvenost. Važno je da se osjećaju voljenima, poštovanim i da imaju prostora da zablistaju u vezi.
Poslovi aspekt: osobe s podznakom Lav poslovno se ističu svojom ambicioznošću, samopouzdanjem i liderstvom. One imaju snažnu volju za uspjehom i teže ka postizanju visokih ciljeva. Osobe s podznakom Lav često imaju kreativnu i inovativnu prirodu koja ih vodi ka pronalasku originalnih ideja i rješenja. One su hrabre i spremne preuzeti rizik kako bi ostvarile svoje vizije. Ove osobe vole biti u središtu pažnje i često se ističu u javnom nastupu i prezentaciji. Svojom karizmom i samouvjerenjem privlače druge, što im može donijeti prilike za napredak i uspjeh. Osobe s podznakom Lav često teže ka položaju moći i autoriteta, te imaju potrebu za priznanjem i poštovanjem. Važno je da imaju slobodu izražavanja i mogućnost da pokažu svoje talente i kreativnost u radnom okruženju.
Važno je napomenuti da je tumačenje podznaka samo jedan aspekt astrološke analize i da se mora uzeti u obzir cijeli natalni horoskop kako bi se dobila cjelovita slika. Drugi faktori poput položaja ostalih planeta u horoskopu također imaju značajnu ulogu u formiranju ličnosti i sudbine osobe.

Podznak
Kalkulator

Unesite datum i vrijeme rođenja

:

PAŽNJA: Izračun je validan samo za rođene unutar našeg regiona.

Podznaci

Pročitajte tumačenje podznaka u horoskopu