Tumačenje podznaka Ovan

Ovaj Ascedent čini ljude, koji ga imaju u svom horoskopu, savršenim vođama. Mogu odlično da upravljaju i sobom i drugima i da predvode u mnogim akcijama i poslovima. Obožavaju nezavisnost i srećni su jedino kada je sve pod kontrolom. Očita je njihova želja da budu glavni u svemu i da se za sve pitaju. Ambiciozni su i preduzimljivi, a često i tvrdoglavi. Vrlo jasno i ljepo se izražavaju. Zainteresovani su, žustri i uzbudljivi. Poštuju naučno mišlljenje i skoro su filozofi. Ne gube lako hrabrost i imaju oštru i prodornu snagu volje. Najbolji su onda kada se traži brza akcija, odlučnost, izvršne aktivnosti i sposobnosti. Vladajuća planeta je Mars.
Fizički izgled: srednji rast, mršave građe, duguljastog lica i vrata, rumenog tena, široke glave, širokog čela. Često imaju beleg ili ožiljak na glavi ili licu. Guste trepavice, oštar pogled, oči sive ili sivkasto-braon. Kovrdžava ili talasasta kosa koja varira od tamne do svjetlosmeđe.
Mentalne sposobnosti: ambicija, aktivnost, energija, hrabrost, preduzimljivost, impulsivnost, ingenioznost.
Ljubavni aspekt: osobe s podznakom Ovan u ljubavnim odnosima obično pokazuju strast, hrabrost i veliku energiju. One su intenzivne i emotivne u ljubavi, težeći uzbuđenju i uzavrelosti. Osobe s podznakom Ovan vole biti uključene u dinamične veze u kojima mogu izražavati svoje želje i preuzeti inicijativu. One su iskrene i direktno izražavaju svoje emocije, bez ustručavanja. Spremne su boriti se za ljubav i pokazati svoju strastvenu prirodu. U vezi, cijene nezavisnost i očekuju da im partner pruža slobodu da budu samostalne. Također, cijene avanturistički duh i spontanost u vezi, te vole partnera koji može pratiti njihovu energiju i uzbuđenje. Važno je da se osjećaju voljenima, poštovanim i da mogu izražavati svoju autentičnost u ljubavi.
Poslovni aspekt: osobe s podznakom Ovan poslovno se ističu svojom energijom, ambicioznošću i odlučnošću. One su sposobne preuzeti inicijativu i voditi druge, težeći ka postizanju uspjeha i ostvarenju svojih ciljeva. Osobe s podznakom Ovan imaju natjecateljski duh i vole biti u središtu pažnje. One su inovativne, brze u donošenju odluka i spremne poduzeti rizike kako bi ostvarile svoje poslovne ambicije. Imaju tendenciju da budu vođe i preferiraju radna mjesta u kojima mogu preuzeti kontrolu i utjecati na rezultate. Ove osobe imaju izražene vođstvene vještine, te su sposobne motivirati druge i pokazati inicijativu. Važno je da imaju slobodu djelovanja i mogućnost izražavanja svoje kreativnosti i nezavisnosti u radnom okruženju.
Važno je napomenuti da je tumačenje podznaka samo jedan aspekt astrološke analize i da se mora uzeti u obzir cijeli natalni horoskop kako bi se dobila cjelovita slika. Drugi faktori poput položaja ostalih planeta u horoskopu također imaju značajnu ulogu u formiranju ličnosti i sudbine osobe.

Podznak
Kalkulator

Unesite datum i vrijeme rođenja

:

PAŽNJA: Izračun je validan samo za rođene unutar našeg regiona.

Podznaci

Pročitajte tumačenje podznaka u horoskopu