Tumačenje podznaka Škorpija

Rezervisane, napete i tajnovite osobe sa ovim podznakom, ponekad mogu biti sumnjičave i sarkastične. Vrlo su energične i brze, kako na riječima tako i na djelu, snažne su i pozitivne. Bez obzira na to što su ponekad grube, plahovite i svojeglave, mogu imati mnogo divnih prijatelja. Posjeduje smisao za preduzimljivost koja im može omogućiti visoka dostignuća i uspjehe. Oni ostvaruju svoje ciljeve jakom voljom, ili naprosto silom, ako je neophodno. Posjeduju snažne konstruktivne i destruktivne moći. Vole da putuju i da istražuju i misteriozne i okultne pojave i događaje. Priroda ih je učinila izuzetnim detektivima, šefovima, hemičarima, hirurzima. Vladajuća planeta je Pluton.
Fizički izgled: prosječne visine ili nešto niži, najčešće imaju četvrtasto lice i tjelo, gustu tamnu kosu koja je ili kovrdžava ili talasasta. Odlikuju se izuzetnim perceptivnim osobinama. Podsjećaju na jevrejski tip nosa i profila. Ten je vlažan.
Mentalne sposobnosti: brz, kritičan, i prodoran um. Oštroumni sudac. Ima jaku volju i unaprijed fiksiran životni put, koji sam izabere i od njega ne odstupa. To je suptilan duh na koji je teško uticati. Hrabar je, energičan, i aktivan, ali samo kada su u pitanju njegovi interesi. Kada nije tako postaje lijen, nezainteresovan i indolentan. Osobe sa ovakvom kombinacijom mogu biti vrlo neprijatne zbog toga što ponekad uživaju mučeći druge. Vrlo su uspješni moreplovci, službenici, biznismeni ili prodavci, dobri su i hirurzi ali i mesari.

Podznak
Kalkulator

Unesite datum i vrijeme rođenja

:

PAŽNJA: Izračun je validan samo za rođene unutar našeg regiona.

Podznaci

Pročitajte tumačenje podznaka u horoskopu